Yoga for et godt helbred

At motion er godt for helbredet, kommer efterhånden ikke bag på nogen af os mere.
Men er yoga virkelig sundt? Og kan det hjælpe os til et bedre og sundere liv?
På Danderyd Sygehus i Stockholm er de ikke i tvivl.
Der har de forsket i Kundalini Yoga, der er en yogaform, hvor stillingerne er primært stående eller siddende. I Kundalini yoga er der stor fokus på åndedrættet og de bevægelser der påvirker de 33 ryghvirvler, hvor millioner af nerveceller udspringer fra.
På Danderyd har deres forskning vist at yoga giver et øget velbefindende og har en positiv virkning på patienter med hjerteproblemer, søvnbesvær og de ser at yoga nedsætter mængden af stresshormoner, blodtryk og hjertefrekvens.
Hos Gigtforeningen anbefaler de også yoga. De skriver blandt andet:
"Yogaen er god for alle. Hvis du træner regelmæssigt, vil du blive mere smidig. Det vil hjælpe på stramme og stive muskler og det er rigtig godt, da du kun skal præstere i forhold til dig selv.
Yoga kan trænes på flere forskellige niveauer. Selve yogaen består af meget enkle øvelser, men det kræver øvelse og træning at komme ind i stillingerne. En fordel ved Yoga er at den kan tilpasses til dig og jo bedre du bliver, jo mere kan du udfordre dig selv".
Derudover skriver de:
"Det Yogaen gør, er at du får trænet hele kroppen, både overkroppen og underkroppen, derudover får du også trænet både forside og bagside af din krop.
Det bidrager også til både muskelstyrke, koordination og smidighed.
Vejrtrækningen er i fokus under Yogaøvelserne.
Noget der har en væsentlig betydning er også at du spænder dine ryg og mavemuskler og muskelkorsettet (de inderste muskler omkring rygsøjlen). Det hjælper med at udvikle din kropsbevidsthed".
Dette indlæg skulle gerne give et indtryk af at yoga ikke kun er for mennesker der mediterer og spiser vegetarisk.
Yoga er for ALLE der ønsker en stærk og ikke mindst en sund krop.

Start din

yoga-rejse

HER

Comments are closed.

[hfe_template id='9920']